Thema weekenden


In een themaweekend (vrijdag t/m zaterdag of zaterdag t/m zondag) ga je samen met 4 - 6 mensen en de paarden aan de slag met een specifiek thema. Thema's als Verbinding - Energie - Vrijheid & Kracht staan in deze weekenden centraal. Je kunt zelf in samenwerking met ons een themaweekend organiseren of je kunt aansluiten bij bestaande themaweekenden. Zie hiervoor de Agenda onderaan deze pagina!


Hieronder meer informatie over deze themaweekenden. Kosten voor een themaweekend zijn 525, - incl. BTW - bestaande uit 4 dagdelen, inclusief lunch, koek, koffie en thee etc.)

 

Dag 2 (11 - 17 uur)

Dag 2 starten we met een oefening gericht op het lichaamsgewaar zijn. Dat kan een korte meditiatie zijn of een wanderling in stilte of iets anders verrassends. 


Daarna bespreken we waar een ieder op dag 2 verder mee aan de slag wil. Waarna we met de paardjes aan de slag gaan door middel van een passende oefening. We doen dit als groep en de nabespreking doen we weer tijdens een heerlijke lunch. 


In de middag gaan we samen met de paarden individueel een verdiepende oefening doen, waarbij de paarden een vrije rol hebben. De verdiepende oefening vind in stilte plaats. Bij de nabespreking kan een ieder delen wat hij of zij wil delen met de groep. 


Naar aanleiding van de verdiepingsoefening gaat iedereen individueel een creatieve uitwerking maken van zijn of haar inzichten. Daarin kan gekozen worden voor verschillende werkvormen. 


De daarop volgende nabesprekeing is tevens het moment waarop we dan het weekend afsluiten. We slutien af met een mooi passend ritueel voor het betreffende thema. 


Agenda 2022:


Thema weekend -  Verbinding 

Vrijdag 24 juni t/m zaterdag 25 juni


Thema weekend - Vrijheid & Kracht

Zaterdag 17 september t/m zondag 18 september


Aanmelden via info@paardencoachlageland.nl of via het contactformulier 
Thema weekend - Programma en Uitgangspunten

In een thema-weekend ga je samen met de paarden en de andere deelnemers aan de slag door middel van individuele en groepsoefeningen. Naast het werken met de paarden gaan we ook aan de slag met visualisatie en verbeeldingskracht. Verder nemen we de tijd voor bezinning door te wandelen en te genieten van fijne maaltijden op onze prachtig coach locatie in het Groningse Landschap. 


Door ervaringen samen te delen in een omgeving van vertrouwen en wederzijdsrespect ontstaan er mooie inzichten en ruimte voor innerlijke groei. Daarnaast ben je twee hele dagen heerlijk buiten tussen de paarden, dus alleen al dat is een cadeautje voor jezelf. 

 

Dag 1 (11 - 17 uur)

Kennismaking met koffie en thee. Waarna we met elkaar bespreken waar een ieder mee aan de slag wil in relatie tot het thema. Daarna volgt een groepsoefening met de paarden gericht op het betreffende thema. Nabespreking van de oefening doen we  tijdens een heerlijke lunch.


In de middag ligt de nadruk op het individueel verder werken aan het thema samen met de paarden en aanvullend via visualisatie of andere creatieve werkvormen. 


We sluiten de eerste dag af met een korte terugblik - wat heb je mogen ervaren? Welke inzichten neem je na de eerste dag mee naar huis? Waar zou je morgen nog graag verder aan willen werken?